Kombinasjonen salt, surt og tekstur er viktige elementer i de fleste matretter, og særdeles når det kommer til BLT. Lær deg hvordan du får til den perfekte balansen i ukens "inspirasjon til helgen", og få noen tips til hvordan du kan kle deg til en avslappet dag i helgen.
Tekst: Sebastian Frank
Foto: Alamy
Publisert
20-11-2020
Som vi innledningsvis var inne på er balansen mellom salt, syre og sprø tekstur alfa og omega når det gjelder å lage en perfekt BLT som er en forkortelse for Bacon, Lettuce and Tomato. Til tross for våre noe begrensede kokke-kunnskaper vil vi her dele med oss en oppskrift på hva vi mener er den perfekte BLT.
Ingredienser (2 porsjoner)
- 8 skiver bacon (alt. vegetarisk)
- 2 store tomater
- 2 ts rødvinseddik
- 1 ½ ss ekstra-virgin olivenolje
- Maldonsalt
- Nykvernet svartpepper
- 4 skiver loff, eller et annet hvitt brød
- 0,5 dl majones
- 6 salatblader
Slik gjør du:
1
Start med å steke bacon på høy varme til den blir gyllenbrun og sprøtt. Legg over på en tallerken med kjøkkenpapir som suger opp fettet.
2
Skjær tomatene i skiver og legg de i en skål med rødvinseddik, 1 ss olivenolje, salt og pepper.
3
Den ene siden av brødskivene smøres med majones (vær generøs) og ringle ca 1/2 ts olivenolje over.
4
Legg på tomatskiver og salat.
5
Legg baconskivene på den andre brødskiven (den med bare majones på) og klem sammen begge brødskivene. Sandwichen deles i to og servers med en gang.
Klær til en avslappet helg